Izlet u Daruvar

U sklopu projekta „Klub Zvono” kojeg sufinancira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi organizirali smo odlazak na izlet u Daruvar.

Iz Splita smo krenuli u srijedu, 10. lipnja, vlakom preko Zagreba, pa do Daruvara. Tamo su nas dočekali naši domaćini iz srodne udruge „Korak dalje” i prevezli do Centra Rudolf Steiner gdje smo imali smještaj.

Domaćini su nas iznenadili i ugostili u planinarskom domu na Petrovom brdu, tako da smo popodne i večer proveli u zajedničkom druženju, koje niti nevrijeme i kiša nisu uspjeli poremetit. Pjesmom i plesom sklopili smo nova poznanstva i prijateljstva, neki čak i ljubavi.

Sutradan smo imali organiziran turistički obilazak Daruvara, Bjelovara, aqua parka i toplica uz stručnu pratnju turističkog vodiča. Sa nama su bili i prijatelji iz daruvarske udruge. Domaćini su nas prvo proveli kroz prostorije svoje udruge i predstavili svoj rad. Posjetili smo zanimljiva povijesna i kulturna mjesta, te upoznali običaje i kulturu daruvarskog kraja. U kratkom vremenu obišli smo puno toga lijepoga.

Predvečer nas je autobus prevezao do Zagreba odakle smo krenuli vlakom prema Splitu.

Bilo nam je prekrasno i još jednom se želimo zahvaliti daruvarcima na njihovoj gostoljubivosti i lijepim trenucima zajedničkog druženja. Ovaj izlet ostat će u divnom sjećanju svima nama.