OKO HRVATSKE NA BICIKLI

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama LATICE iz Koprivnice provodi humanitarnu akciju koja je počela 14. srpnja 2018. godine.

Humanitarna akcija započinje vožnjom biciklom oko Hrvatske njihovog dragog prijatelja Udruge Tomislava Gregurića koji je odlučio posvetiti svoju vožnju dugačku oko 2300 km Laticama sa ciljem prikupljanja sredstava za uređenje i adaptaciju prostora kojeg su dobili dugoročno na korištenje od grada Koprivnice. Isto tako zajednička namjera je da svojim putovanjem senzibilizira javnost o osobama s intelektualnim teškoćama i djecom s teškoćama u razvoju. Na put je krenuo 14.srpnja, a povratak je predviđen 30.srpnja. Tomislav vozi bicikl u pratnji vozila s ekipom koja osim pratnje ima zadatak informirati javnost putem svih medija.

Na Tomislavovu putu uključene su i Udruge članice Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama kroz čija mjesta prolazi, odnosno čija su mjesta u blizini.

U organizaciju ove zahtjevne humanitarne vožnje biciklom oko Hrvatske uloženo je mnogo truda  i pribave sponzora. Najveći teret je na Tomislavu čije su pripreme izrazito zahtjevne.

Neki od sponzora su: INA, Jamnica, Podravka, Triglav osiguranje, Dormeo, Općina Virje, Reklamni studio Robi i da dalje ne nabrajam, a sve pod stručnom podrškom i koordinacijom Zamah regionalne zaklade za lokalni razvoj.

 

Tomislav i pratnja u Split stižu u subotu, 21.srpnja oko 19.30 sati.

Udruga ZVONO Split organizira doček ispred svojih prostorija u Mosećkoj 70.

 

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže!