Projekti u 2009

Grad Split sufinancira projekte u 2009. godini Tijekom 2009. godine provodimo dva projekta koja sufinancira Grad Split – Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu.

Projekt pod nazivom „Unapređenje kvalitete življenja osoba s mentalnom retardacijom” ima za svrhu organizirati likovno-kreativne radionice i sportsko-rekreativne aktivnosti koje će se izvoditi svakodnevno. U projekt je uključeno 15 korisnika, osoba s mentalnom retardacijom koje žive u obiteljima, a dolaze s područja Splita, Kaštela i Dugopolja. U zajedničkom druženju korisnici rade, stvaraju, vježbaju i usvajaju nove vještine. Također, organiziramo izlete u prirodu i posjete prijateljskim udrugama u Zadru i Makarskoj.

Projekt pod nazivom „Savjetovalište za osobe s mentalnom retardacijom i njihove obitelji” je također prihvaćen, ali je proračun drastično smanjen. U projektu su trebali surađivati defektolog, psiholog i socijalni radnik. Premda u gradu ne postoji takvo savjetovalište, naši korisnici i njihove obitelji će itekako osjetiti manjak takve podrške. Od svih planiranih aktivnosti provode se psihološki razgovori jednom u 15 dana zbog organizacijskih razloga. Korisnici, osobe s mentalnom retardacijom, njih ukupno 19 s velikim zadovoljstvom prisustvuju i aktivno sudjeluju na svim grupnim sastancima. Po potrebi provode se i individualni ili razgovori u parovima.

Vesela i zadovoljna lica naših članova pokazuju da radimo ispravno i na dobrobit čitave zajednice.