PULA 2010

Susreti prijateljstva

Krajem rujna grupa naših članova bila je na petodnevnom putovanju u Pulu kako bi sudjelovali na Susretima prijateljstva za osobe s intelektualnim teškoćama. Manifestaciju već osmu godinu za redom organiziraju Dnevni centar za radnu terapiju i rehabilitaciju i Udruga roditelja djece s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju iz Pule.

Program događanja je podijeljen u dva dana. Prvog dana je kulturni, a drugog dana je sportski dio.

U kulturnom dijelu sudjelovalo je preko 20 različitih izvođača (škole, dječji vrtići, centri, udruge, domovi) iz Hrvatske i Slovenije.

Naši članovi su se predstavili recitacijama „Zvono sreće” i „Ne okreći pogled”, te grčkim plesom Sirtaki. Nastup je bio odličan što je potvrdio i gromoglasan pljesak publike. Posljepodne smo proveli u obilasku živopisnog Rovinja.

Drugog dana ujutro održano je natjecanje u kuglanju, a zatim smo napravili đir starim centrom Pule. Boravak smo iskoristili i za posjet prijateljima i kolegama iz Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije i Klubu Arena. Domaćini su bili izvanredni pa nam je vrijeme uz druženje i zabavu u njihovim prostorima proletilo jako brzo.

Trećeg dana smo bili na izletu u Nacionalni park Brijuni. Prekrasno!

Zaista smo imali sreće što nas je sunce pratilo sva četiri dana (pljusak na odlasku iz Splita, a sunce po dolasku u Pulu).