IZLET 6.07.10.

Izlet „Zelena rijeka & Izgubljeni grad” Naša draga predsjednica Iskra nagradila nas je izletom u izgubljeni staru grad Naronu, današnji Vid. Narona predstavlja nebrušeni dragulj južnog dijela Hrvatske čiji eksponati se mogu vidjeti u novosagrađenom muzjeu.

Nakon obilaska muzeja ekipa kreće na vožnju rijekom Norin kroz močvaru. S obzirom da uvijek putujemo u velikom broju lađari su imali problemčić kod balansiranja lađom, međutim to nam nije zasmetalo da zapjevamo uz zvukove harmonike i gitare.

Ploveći hladnom zelenom rijekom divili smo se netaknutoj prirodi. I da to ne bi ostalo „netaknuto” neki su krenuli u akciju branja lopoča misleći da se lopoči mogu presaditi i uzgojiti na balkonu, a patkice su nas gledale u čudu. Dolaskom u restoran „Lopoč” – Momići, fešta se nastavila. Dobro se jelo i pilo, a bome i tancalo. Ovaj prekrasan izlet završili smo odlaskom u svetište Vepric kod Makarske. Dragoj gospi smo uputili osobe molitve i zajedničko hvala na tome danu koji smo proveli u zajedništvu i ljubavi.