Izlet na Brač

U sklopu projekta kojeg financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti otišli smo na izlet na Brač u četvrtak, 1.10.09.g. Željeli smo iskoristiti lijepo vrijeme i boraviti u prirodi, na zraku, pa smo se dogovorili da posjetimo Park prirode Sutivan u kojem se nalazi i ZOO vrt.

Članovi su bili oduševljeni parkom, životinjama i prirodom, te zabavnim sadržajima koji su bili na raspolaganju (zjog za balote, koš za basket, odbojka na pijesku, tobogan i drvene kućice).

Vlasnik parka nas je proveo među ogradama sa životinjama (konji, magarci, ovce, koze, veprovi, noj, kokoše, fazani, paunovi, zečevi) i kazivao odakle ih je sve dobavljao. Ono što su svi odmah uočili je čistoća i urednost kod svih životinja, što pokazuje da vlasnici vode itekako brigu o njima. Nije bilo neugodnih i gadljivih mirisa, pa su naši članovi s velikim zadovoljstvom prionuli hraniti životinje suhim sijenom.

Dok se spremao ručak zaigrali smo košarku, odbojku na pijesku, balote, a neki su šetali ili jednostavno uživali u prekrasnom ambijentu.

Poslje slasnog ručka još smo se kratko zabavljali i uskoro se vratili u Supetar na trajekt za Split.

Ostale su prekrasne uspomene i nova znanja, uz želju svih da se na proljeće ponovno vratimo i provedemo još jedan divni dan u prirodi.