“Susreti prijateljstva” Pula

Pula, 24. i 25.09.2009. godine sudjelovali smo na 7. Sportsko-rekreativnim i kulturnim susretima osoba s intelektualnim teškoćama iz Hrvatske i Slovenije pod nazivom „Susreti prijateljstva”. Organizatori ove manifestacije bili su Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije u suradnji sa Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula.

U hotelu „Histria” Pula odvijao se kulturni dio ove manifestacije. Za predstavljanje naše udruge otplesali smo tradicionalni Splitski ples Monfrina i recitirali pjesmu naše udruge „Zvono sreće”. Istoga dana otišli smo u razgledavanje grada Pule. Najviše nas se dojmila Pulska arena, šetnja rivom i ACI marina gdje smo popili sok u društvu predsjednika udruge domaćina gospodina Gvida Radolović.

Drugog dana ovih susreta sudjelovali smo u natjecanju u kuglanju koje se odvijalo u Domu Mate Parlov. Kuglalo se prema modificiranim pravilima i po dvoje u paru. Naši natjecatelji Tatjana Barada i Mario Kolombo ostvarili su izvanredne rezultate. Kao ekipa osvojili smo 3. mjesto, a pojedinačno je Tatjana zauzela drugo mjesto u ukupnom poretku svih natjecatelja (159 sručenih čunjeva) i bila najbolja djevojka!

Sredstva za ovo putovanje osigurana su u projektu „Poludnevni boravak” kojeg financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a dio je sufinancirao Grad Split – Odjel za sport.